zaterdag 30 juli 2016

PostNL @ Workplace Pride: Herna roept op om alles te doen wat nodig is

Op 29 juli sprak Herna Verhagen (CEO PostNL) op de jaarlijkse internationale conferentie van Workplace Pride. Ze riep op om alles te doen wat nodig is zodat iedereen gelijke kansen krijgt.
Als sponsor van PostNL Pride is Herna een groot voorstander van gelijke kansen voor iedereen.  Zij heeft vertelt dat zij vind dat iedereen zich moet kunnen ontwikkelen, zichzelf kunnen zijn en zich geaccepteerd voelen. En dat levert het bedrijf ook wat op. Want als je mensen uitsluit, loop je kansen mis. Kansen op talent bijvoorbeeld, en kansen op groei. Mensen met een andere achtergrond of manier van leven brengen andere gezichtspunten, nieuwe manieren om problemen op te lossen. Kortom: het maakt ons sterker.

 
Tijdens haar speech heeft ze onder andere de  roze brievenbus, de Euro Pride Postzegel en de Coming Out Day Poster laten zien. Haar speech heeft indruk gemaakt in de zaal en eindigde dan ook in een staande ovatie. Dit schijnt volgens insiders nog nooit te zijn voorkomen tijdens de 10 jaar dat deze conferentie gehouden is! Er waren ook andere sprekers zoals Jan-Kees de Jager (CFO van KPN en voormalig minister van Financiën) en Robert Biedron (eerste openlijke homo in het parlement van Polen en nu burgemeester van de stad Słupsk in Polen). 
 


Stichting Workplace Pride is een platform dat zich inzet voor meer acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT) op de werkvloer en in de samenleving. PostNL is een van de oprichters van Workplace Pride. Veel grote binnenlandse en buitenlandse bedrijven, de overheid en diverse non-profitorganisaties zijn aangesloten bij dit platform.

1 opmerking: